Make your own free website on Tripod.com
Miért nem a keresztyénség?
Reformátusnak kereszteltek, jártam is hittanra, templomba egészen 9 évig. Természetesen belém nevelték, a nagy "Bocsáss meg mindenkinek és legyél jó!" eszmét, és én bele sem gondoltam, hogy mit tanulok. A lelkész belénk tömte a szekták gyűlöletét, és meg sem fordult a fejemben, hogy nincsen igaza.

Az utolsó évben történt, hogy olvastam egy könyvet a telepátiáról és okkultizmusról. Amikor véletlenül erről esett szó, nem bírtam magamban tartani a véleményem. Elmondtam, hogy én hiszek a természetfölötti jelenségekben, és hogy borzasztóan érdekes, hogy a parapszihológia nem utasít el egy vallást és egy szektát sem, sőt, kiemelve szerepelnek a könyvekben, hogy ez a tudomány nem kapcsolódik valláshoz, de az Egyház, a jótékony, szent és kegyes egyház mégsem fogadja el.

Márpedig akkor hogyan magyarázza, mélyen tisztelt Egyházam, kérdem én, az angyalokat, sóbálványokat, és a borrá váló vizet?

Na persze erre is kaphatunk választ. Abban az időben, még minden más volt, akkor még gyakran tett Isten csodákat.

Ó igen, Isten, a keresztyén Isten! Tudják a keresztyének és más vallások követői, hogy Vajon mit jelentett az "isten" hajdanában?

Az isten a keresztyénség előtti időkben, még egy nép jelképe volt. Ha a nép sora jól ment, az isten vidám volt. Ha a népre sovány idők jöttek, az isten haragudott, és engesztelésre várt.

És mit csináltunk ebből, mi keresztyének? Kettészakítottuk, megcsonkítottuk szeretett Istenünket, letéptük róla rossz oldalát, s most, akit imádunk, tisztelünk, szeretünk, csak egy foszlány a teljes istenből, csak egy darab Jó az egészből. Íme a keresztyén Jó Isten, aki mindent azért tesz, hogy jó legyen. “És ha Isten olyan hatalmas, hogy a rosszból jót csinál, miből csinálja a rosszat???” (C. G. Jung).

Sok rossz eseményen mentünk keresztül mindannyian. Ez mind a Jó Isten büntetése volt? A Jó Isten büntetése…(mondja sok-sok szülő a gyermekének). Na de kérem, ez paradoxon! Hogyan lenne képes büntetni egy JÓ isten ???. Ha büntet, megszűnik a jó léte, a lényege, és így megszűnik Ő maga is a keresztyénséggel együtt.

Miért van betegség, miért szenved a Világ, miért romlik a morál, és miért szenvednek kínhalált ártatlan emberek??? Jó Isten, hát hova tűntél? Azt mondták, Te mindenható vagy és hogy majd Te segítesz!!! Most merre bujkálsz? Miért hagyod, hogy ellened beszéljek? Miért nem dől össze felettem a Ház, ha az ellenséged vagyok? Azért, mert a Jó Isten nem bűntet? Ezt nem hiszem el. Én már annyi büntetést kaptam, hogy nem is panaszkodom! Akkor meg mi van? Hahó! Hol vagy? Gyere elő! 


A cikkek a szerzői jogok védelme alatt állnak. Bármilynemü felhasználásuk csak a szerző engedélyével lehetséges.

vissza             vissza a főoldalra